02.06.2017 Kasvustot pois katoilta: Katepal Kattopesu K-10

Tehokas tapa poistaa levä-, jäkälä- ja muita mikrobikasvustoja eri materiaalien pinnoilta.

Käyttökohteet
Sopii yleisimmille katto- ja julkisivumateriaaleille. Ei vahingoita pintoja ja voidaan siksi käyttää rapatuilla, puu, kivi-, bitumi, betoni-, muovi- yms. pinnoilla. Tyypillisiä käyttökohteita ovat: katot, terassit, parvekkeet, seinät, pihakivet, sokkelit, muurit, puutarhakalusteet jne.

Käyttöolosuhteet ja esivalmistelutyöt
Aine vaikuttaa yli +10 °C lämpötiloissa ja vaikutus tehostuu lämpötilan noustessa. Voimakas, suora auringonpaiste sen sijaan voi aiheuttaa aineen nopeaa haihtumista, jolloin sen vaikutusteho laskee. Ainetta ei myöskään suositella käytettäväksi mahdollisten yöpakkasten aikana. Ennen aineen levittämistä helposti irtoava kasvusto poistetaan ja käsiteltävät pinnat puhdistetaan kevyesti harjaamalla.

Levitys 
Aine on sellaisenaan käyttövalmis ja voidaan levittää suihkupullolla tai kastelukannulla. Laajoilla alueilla suositellaan levitettäväksi matalapaineruiskulla.

Käyttö
Ruiskuta Kattopesua kasvuston päälle niin, että se kastuu reilusti. Runsaammat kasvustot käsitellään 2-3 kertaa noin 2-3 viikon välein. Käsittelyä ei kannata tehdä, jos sateenuhka on lähitunteina ilmeinen. Myös kasvuston kosteus heikentää aineen tehoa. Vaikutusaika riippuu poistettavan kasvuston määrästä.

Jälkikäsittely  
Aine on vaikuttanut, kun kasvusto on muuttunut ruskeaksi. Lievä kasvusto ei yleensä vaadi pintojen jälkikäsittelyä.

Paksut kerrokset voivat tarvita huuhtelua puutarhaletkulla ja/tai kevyttä harjaamista. Varsinkaan bitumikattolaattakatoilla ei saa käyttää painepesuria.

Riittoisuus/ käsittelykerta (kerrospaksuudesta riippuen) / 5 l astia
Levä- tms. rihmasto n. 50 m2
Jäkälä tai vastaava (lievä) n. 25-50 m2
Jäkälä tai vastaava (runsas) n. 15-25 m2
Käyttölämpötila: yli +10 °C
Varastointilämpötila: yli +0 °C
Väri: kirkas
pH-arvo: 6,9
Pakkaus: 5 litran kanisteri

Katso tuotesivu
Katso esite (pdf)