Jazzy-kattolaatta on toiminut erinomaisesti Lepoloiden katolla jo 12 vuotta

Ari Lepola rakensi perheensä kodiksi uuden talon vuonna 2004. Rakennustarvikekauppaa 29 vuotta tehneelle Arille oli alusta asti selvää, että uuteen taloon asennetaan huopakatto. Vuosien takaa tutun yhteistyökumppanin, Katepal Oy:n, valikoimasta löytyi uutuusväri, joka viimeisteli päätöksen.

Lepolan perhe asuu vuonna 2005 valmistuneessa omakotitalossa Vesilahdella. Arin ja hänen vaimonsa lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta ja seitsemän koiraa. Rakennustarvikkeita jo lähes 30 vuotta myyneen Arin vapaa aika kuluu niin koirien kanssa kuin erilaisten remonttihommienkin parissa. Myös Lepoloiden talo on Arin itsensä rakentama.

- Tämä on toinen meidän perheelle itse rakentamani talo. Löydettiin rauhallinen ja idyllinen paikka talolle ja aloitettiin vappuna 2004 rakentamaan. Talo valmistui vuonna 2005.

- Katepalin katto valittiin jo ensimetreillä. Meille oli päivänselvää, että halutaan luonnonläheinen, hiljainen ja pitkäaikainen huopakate, Ari kertoo valinnan taustoista. Lopullisen ratkaisun Lepolat tekivät nähdessään Katepalin silloisen kuparinruskean uutuussävyn. Sekä sävy että materiaali sopivat Arin mukaan olemukseltaan hyvin juuri heidän taloonsa.

Katto, joka sopii myös omatoimiselle rakentajalle

Ari asensi katon yhdessä tuttujen kavereidensa kanssa, jotka olivat tehneet vastaavia hommia aiemminkin. Arin mukaan katto sopii myös omatoimiselle rakentajalle, koska sen voi asentaa ohjeiden avulla itse.

- Kyllä sen pystyy itse asentamaan, kunhan hieman tutustuu tuotteeseen ja asennusohjeisiin.

- Tokihan kaikissa tuotteissa on omat niksinsä, mutta ei tarvitse välttämättä olla ammattilainen asentaakseen tämän. Paketissa ja nettisivuilla olevia asennusohjeita noudattamalla asennus onnistuu, Ari kertoo.

“Katto on pysynyt käytännössä muuttumattomana”

Ari kertoo, ettei 12 vuotta sitten asennetun katon ulkonäkö ole muuttunut juurikaan, eikä muitakaan ongelmia katon kanssa ole ollut. Huolellisesti ja oikeaoppisesti asennettuna Ari pitää Katepal-kattoa erinomaisena.

- Mitään ongelmia ei ole ollut kertaakaan. Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen.

- Eihän se ikuinen ole, mutta kun 12 vuotta on takana, niin vähintään sama aika kahteen kertaan saadaan tällä mennä, Ari toteaa lopuksi.

Kattomateriaalivalinta tässä kohteessa

Katepal, Jazzy, kupari