Uutuusmalli 3T valikoitui Lönnqvistien monimuotoisen katon katemateriaaliksi

Jukka Lönnqvist hankki vaimonsa kanssa idyllisen rantatontin Ylöjärven Takamaalta. Paikalle rakentuu parasta aikaa uusi talo pariskunnan kodiksi. Jukalle oli alusta asti selvää, että talon kattoon tulee huopakate. Yhteistyökumppaniksi Jukka valitsi Katepal Oy:n.

– Kesällä 2015 saatiin avaimet taloon, joka oli tässä nykyisen paikalla. Se oli 1940-luvulla rakennettu lautarakenteinen pirtti, jossa ei ollut vesiä eikä mitään. Kun rakennusta alettiin peruskorjata, havaittiin, ettei siitä saada enää korjaamalla kunnollista taloa. Tämän myötä päätimme rakentaa uuden.

– Uusi talo on kahdessa kerroksessa oleva 120 neliöinen omakotitalo. Talon pitäisi olla kokonaan valmis alkusyksystä. Keittiö tulee syyskuussa ja silloin pitäisi olla kämpän jo aika hyvin valmis, Jukka kertoo.

”Ei käynyt pienessä mielessäkään, että tähän laitettaisiin peltikate”

Jukka halusi taloon huopakatteen, joka on helppo asentaa paljon pieniä kulmia ja nurkkia sisältävälle katolle. Laattamalliksi valikoitui suorakaiteen muotoinen uutuusmalli 3T, jonka asennuksesta vastasi Katepalin paikallinen yhteistyökumppani Bitumipojat.

– Katepal antoi vinkin, että Bitumipojat tekevät asennuksia ja yhteistyötä heidän kanssaan. He tulivat tekemään asennuksen, joka sujui hyvin. Asennus oli haastava, koska katossa on paljon pieniä kulmia.

Talon terassi odottaa vielä katon asennusta. Terassin katon muoto on asennuksen kannalta huomattavasti helpompi, ja Jukka aikookin kokeilla asentamista harjoitusmielessä itse.

– Meinasin, että harjoittelen asentamista tuossa terassin kanssa. Kun on suoraa kattoa, niin sen pystyy ehkä itsekin tekemään.

”Luotan siihen, että Katepalilla on hyvät tuotteet”

Valmistuvan talon katto on jo asennettu. Valinta katteen toimittajaksi oli selvä – Jukka on tehnyt Katepalin kanssa yhteistyötä pitkään ja luottaa yrityksen tuotteisiin. Kaikki kattoon ja sen asennukseen liittyvät materiaalit tulivat Katepalin kautta.

– Katepal on pitkäaikainen asiakkaani työasioissa. Käännyin heti heidän puoleensa – kun on pitkään tehnyt yhteistyötä heidän kanssaan, niin tuntee ihmiset. Lisäksi luotan siihen, että heillä on hyvät tuotteet, Jukka toteaa.

– Katepalin kanssa sujui joustavasti myös materiaalien toimitus. Yhteistyö toimi hyvin – ei mulla ole siitä mitään huonoa sanottavaa, Jukka sanoo tyytyväisenä.

”Kaikki on mennyt, kuten ajattelinkin”

Jukka on tyytyväinen sekä uuden talon kattoon että yhteistyöhön Katepalin kanssa. Katepalin kohdalla hän luottaa tuotteiden lisäksi siihen, että mahdolliset ongelmat hoidetaan kuntoon asianmukaisesti.

– Kaikki on mennyt, kuten ajattelinkin. Ei ole kauheasti valittamista, ja niinhän se on, että silloin kun kaikki on hyvin, ei sanota mitään, Jukka naurahtaa.

– Kyllä minä luotan myös siihen, että jos jotain ongelmia tulee, niin Katepal on pystyssä vielä vuosienkin päästä ja hoitaa homman kuntoon. Katepal on kuitenkin pitkäikäinen ja vakaa yritys. Se tuo oman turvallisuudentunteen, Jukka toteaa lopuksi.

Kattomateriaalivalinta tässä kohteessa

Katepal, 3T