fi

Katteen valintaopas

9.11.2020 | Katepal ja tuotteet

Hyvä katemateriaali istuu maisemaan ja korostaa talosi arkkitehtonista ilmettä.

Nykyaikaiset bitumikattolaatat ja bitumikermit ovat osoittaneet kestävyytensä niin trooppisen kuumissa kuin hyytävän kylmissäkin sääolosuhteissa. Siksi esimerkiksi USA:ssa yli 80% talojen katoista on bitumilaattakattoja. 

Kestävyys ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi bitumikattolaatta on modernin rakentajan tyylikäs, viisas valinta. Kokonaisuus ratkaisee – kestävyyden lisäksi myös uusien kattolaattojen näyttävyys, asentamisen helppous, järkevät kustannukset sekä vaivattomuus kaiken kaikkiaan vaikuttavat päätöksentekoon. 

Katepal-kattolaatoissa yhdistyvät kiven kestävyys sekä bitumin tiiviys ja erinomaiset jousto-ominaisuudet. Kaikki saumakohdat peittyvät limityksen ansiosta, joten katto on vedenpitävä myös naulaus- ja saumakohdista. Kestävyyttä on myös se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. 

Karhean kivisirotepinnan päälle kertynyt lumi ja jää pysyvät talvisin katolla eivätkä putoa kulkuväylille tai istutusten päälle. Sateen sattuessa ja kovallakin tuulella kattolaatta on miellyttävän hiljainen. 

Minimikaltevuus                                   

 1:3 1:5 1:10 1:20 1:40 1:80 Lisätiedot 
Pintari-kolmiorimakate       
Kattolaatat      
TopTite 6 
Tiivissaumakate 
    
TopTite 3 
Tiivissaumakate 
   
Ammattituotteet 
VE40 
 Tupla -yksikermikate tai 2-kermikate TL2 TL3 
Ammattituotteet 
VE80 
2-kermikate TL2 TL2 
Parvekekermit 2-kermikate TL2 TL2 (alus- ja pintakermi) 

Pyydä tarjous Etsi jälleenmyyjiä